REAKCIJA UDRUŽENJA

Borci podržali Ismeta Gavrankapetanovića: Ne prelazite crvenu liniju

Sada kada Hasanbegović treba da odgovara za svoje postupke u slučaju djevojčice Nadin Smajlović, on u stilu pripadnika KOS-a perfidno pokušava svoju krivicu i to zamjenom teza prebaciti na drugog, stoji u saopćenju

Ismet Gavrankapetanović. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

15.7.2020

Brojna udruženja i nevladine organizacije pružile su podršku prim. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, v.d. direktoru Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, nakon što je pokušao pomoći maloj Nadin Smajlović. 

Saopćenje, iza kojeg stoje "Zelene beretke" Stari grad, Udruženje maloljetnih boraca Stari grad, Udruženje RVI Igman 92 – 95 Ilidža zatim Udruženje Savez boračkih organizacija i Abnora OSG koji okuplja osam organizacija među kojima su Patriotska Liga, Demobilisani borci, Organizatori i pokretači otpora, JOB Unija veterana, Odred Širokača, 115. brigada, 2. brdska, prenosimo u cijelosti.

Ismet Gavrankapetanović. Avaz

- Poštovane građanke i građani jedine nam domovine BiH za koju smo se borili, krvarili i najbolji među nama živote dali. Obraćamo Vam se ovim saopćenjem, a ujedno i apelom, želeći ukazati na činjenicu kojom se pokušava od strane Dr. Hasanbegovića sa KCUS izokrenuti istina. Jer istina je, a svi smo joj svjedoci da je isti taj doktor Hasanbegović odbio potpisati izmještanje djevojčice Nadin Smajlović. Jer istina je da je isti taj doktor Hasanbegović zajedno sa svojim kolegama prvobitno odbio liječiti djevojčicu Nadin Smajlović.

Istina je da je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović zajedno sa svojim kolegama mnogima od nas spasio živote, omogućio nam da se u najtežim trenucima ratnih godina nadamo životu, spašavao nam noge i ruke i nesebično pomagao i nikad nikom nije odbio liječenje pa ni agresorima koji bi bili zarobljeni, a teško ranjeni. E, sada kada dotični doktor Hasanbegović treba da odgovara za svoje postupke u slučaju djevojčice Nadin Smajlović, on u stilu pripadnika KOS-a perfidno pokušava svoju krivicu i to zamjenom teza prebaciti na drugog. Dotični bi da kaže da je prof. dr. Gavrankapetanović kriv jer je lažno izjavio kako neće da on, Hasanbegović, liječi djevojčicu Nadin Smajlović iako postoje i TV snimci i otpusna pisma i mišljenja ombudsmana za ljudska prava te izjave roditelja djevojčice i njegove direktorice. E, pa neće to moći tako dr. Hasanbegoviću. Nedamo mi borci našeg suborca prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. Pozivamo i upozoravamo sve Vas iz KCUS-a i ljekarske komore – ne prelazite crvenu liniju i ne kinjite bosanske gazije, neće vam to na dobro izaći – stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.