SAZNAJEMO

Fikretovih 20 respiratora odvezeno s Aerodroma Sarajevo

Ranije je uvezeno 80 respiratora, ali zbog afere koju istražuje Tužilaštvo BiH još nikada nisu podijeljeni. Svi se nalaze u Rajlovcu

Respiratori otišli za Rajlovac. Avaz

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

15.7.2020

Preostalih dvadeset respiratora koje je "Srebrena malina" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića uvezla iz Kine u BiH 27.maja, konačno su jučer odvezeni s Sarajevskog aerodroma, saznaje "Avaz".

To se desilo nakon što je ova firma dobila nakon skoro mjesec dana čekanja novu dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva. Ove respiratora, po ugovoru, preuzela je Federalna uprava civiline zaštite, koja je ukupno nabavku 100 respiratora platila 10,5 miliona KM.

Ovu informaciju potvrdio nam je Ratko Kovačević, glasnogovornik UIO BiH, kazavši da je time okončan carinski postupak i da su respiratori odvezeni-

Ranije je uvezeno 80 respiratora, ali zbog afere koju istražuje Tužilaštvo BiH još nikada nisu podijeljeni. Svi se nalaze u Rajlovcu.

U ovoj aferi Tužilaštvo BiH osumnjičilo je osim Hodžića i Fadila Novalića, premijera Federacije i Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite FUCZ i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.