NAJNOVIJI PODACI

U Republici Srpskoj 86 novozaraženih, u Kantonu Sarajevo 33 novih slučajeva

Radi se o 46 muških i 40 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 62 srednje i šest osoba starije životne dobi

Raste broj zaraženih. Ilustracija

Avaz.ba

15.7.2020

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 86 osoba, saopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo RS-a. Izvršeno je testiranje 464 laboratorijska uzorka. 

Radi se o 46 muških i 40 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 62 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banje Luke, osam iz Višegrada, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Foče, četiri iz Rogatice, po tri iz Кotor Varoša i Laktaša, po dvije iz Doboja, Dervente, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Srpca i Teslića, po jedna iz Berkovića, Gacka, Кneževa, Prijedora, Petrova i Prnjavora.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Istočnog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3.340 slučaja virusa, a preminulo je ukupno 142 osobe kod kojih je potvrđen test na virus.


Raste broj zaraženih. Ilustracija

U Republici Srpskoj, od koronavirusa se do sada se oporavilo ukupno 1.710 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 42.581 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 249, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama 178. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.724 osoba, a nadzor je završen kod 39.374 osoba.

Laboratorijskim testiranjem 324 uzorka, tokom jučerašnjeg dana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrđena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Podatke o novooboljelim saopštili su iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

- U Kantonu Sarajevo trenutno je 879 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih se 47 nalazi na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Jedna osoba koristi potporu respiratora pri disanju – saopćeno je iz Press službe KS.

Navode da je tokom jučerašnjeg dana sa bolničkog liječenja otpušteno šest osoba te da je u istom periodu oporavljena 21 osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.341 osoba na području KS - saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.