OGLASILI SE SAOPĆENJEM

DF: Populizam Arnauta, Naše stranke i SDA doveo do blokade jačanja granične policije

Posebno je iznenađujuće kako je i SDA pristala na ovaj nedržavotvorni čin, i podržala slabljenje institucija, iako su namjere predlagača iz opozicije bile vrlo jasne, i po državu štetne, navodi DF

Iz DF-a tvrde da su državne institucije najslabije kapacitirane. Facebook

Avaz.ba

15.7.2020

Današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine je još jednom pokazala površnost i populistički pristup zastupnika Damira Arnauta i par njegovih kolega iz Naše stranke, navodi se u saopćenju Demokratske fronte (DF).

- Naime, pod izgovorom da je neophodno uvesti moratorij na zapošljavanje u institucijama Bosne i Hercegovine, zastupnici predvođeni Arnautom su uspjeli izglasati blokadu jačanja Oružanih snaga, SIPA-e, OSA-e i što je najvažnije u trenutku velikog priliva migranata, Granične policije BiH.

Da su državne institucije, zbog dugogodišnjih pokušaja da ih se oslabi, najslabije kapacitirane, dok je najveća javna potrošnja na nižim nivoima vlasti, je jasno svima, osim zastupnicima koji su danas pristali na jeftini populizam. Takav pristup Arnauta, koji se jeftinim trikovima služio i kao kadar Stranke za BiH i SBB-a, nije ništa neuobičajeno, ali se od drugih zastupnika koji su podržali ovaj zaključak očekivao ozbiljniji pristup ovom pitanju. 

Posebno je iznenađujuće kako je i SDA pristala na ovaj nedržavotvorni čin, i podržala slabljenje institucija, iako su namjere predlagača iz opozicije bile vrlo jasne, i po državu štetne. Demokratska fronta će uvijek podržati smanjenja nepotrebne administracije, i rastrošnosti od lokalnog do entitetskih nivoa, međutim nikada neće pristati da se dodatno slabe institucije države Bosne i Hercegovine - navode iz DF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.