NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Tuzla traži 75 "spornih" respiratora

Donosimo vam i sve što trebate znati o zaštitnim maskama, bez kojih uskoro nigdje nećemo moći

Piše: Avaz.ba

16.7.2020

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte o tome kako je federalni premijer Fadil Novalić hospitaliziran na Klinici za plućne bolesti na Podhrastovima jer mu se zdravstveno stanje jučer naglo pogoršalo zbog koronavirusa.

Donosimo vam i sve što trebate znati o zaštitnim maskama, bez kojih uskoro nigdje nećemo moći. Medicinski stručnjaci govore o tome kako se maske trebaju nositi i koliko dugo, te kako ih čuvati ako ih ne koristimo.

Klinički centar Univerziteta Tuzla zatražio je da im se dostavi na upotrebu 75 respiratora, koje je firma “Srebrena malina” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića uvezla iz Kine u BiH. Njih je preuzela Federalna uprava civilne zaštite, koja je za nabavku 100 aparata platila 10,5 miliona KM, a čiju nabavku već mjesecima istražuje Tužilaštvo BiH. Saznajte gdje se respiratori nalaze te hoće li UKC Tuzla dobiti dio na korištenje, ali i kako bi se trebali raspodijeliti po medicinskim ustanovama.

Komentar dana "Snažna poruka kongresa SAD" pisala je Almasa Hodžić.

Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio je jučer prijedlog budžeta BiH za ovu godinu. Šta sve mora se desiti da bi budžet stupio na snagu te kako će se HDZ ponašati, pročitajte u današnjem izdanju.

Reporter "Avaza" tri dana je pratio najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, koji je bio u posjeti BiH na poziv profesora Semira Osmanagića, osnivača Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Đoković je jučer napustio BiH, a čitajte sve o njegovoj posjeti.

Ličnost dana je Darko Ćulum.

Na stranama Globusa donosimo sve o špijunskoj aferi koja trese katalonsku vladu.

"Dnevni avaz" saznaje da je bivši američki tužilac Erik Larson (Eric) stigao u Sarajevo. Zašto je došao te u kojem svojstvu, saznajte u našem printanom izdanju.

Novinari "Avaza" su radili i temu: "Hoće li se đaci najesen vratiti u klupe".

"Avaz" saznaje i da je izdat novi nalog policiji kojim se traži raspisivanje međunarodne potjernice za Sašom Golubom (43), koji se sumnjiči da je 29. juna u sarajevskom naselju Grbavica likvidirao Nedžiba Spahića zvanog Džiba.

Na stranama Crne hronike pročitajte sve i o nastavku suđenja u predmetu „Orka“ protiv optuženih Rahmana Begluka (32), Joze Markića (36), Alena Begluka (35), Mugdima Omanovića (35) i Enisa Mandala (35).

Ekipa Jet-seta donosi sve o pripremama za 26. Sarajevo Film Festival, koji će biti održan od 14. do 21. avgusta, te kako će biti održan u  doba koronavirusa.

Nogometni klub Čelik okreće se omladincima i podnose prijave protiv ranijeg rukovodstva kluba. Osim toga, na stranama Sporta pročitajte šta je rekao Milorad Lale, predsjednik Komitera za takmičenje, o početku Premijer lige BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.