OPĆINSKO VIJEĆE CENTAR

Haljevac: Zaustavili smo deložaciju Predraga Pašića, omogućili smo mu da se bori za svoja prava

Lično sam tražio podršku Općinskog vijeća jer trebamo dati šansu da se brani naša istinska legenda, sarajevska, bosanskohercegovačka, balkanska na ravnopravan način, kazao je Haljevac

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

16.7.2020

Sulejman Haljevac i Predrag Pašić. Facebook

Nakon što je odjeknula vijest da će legendu bh. fubala i Sarajeva Predraga Pašića deložirati iz stana u glavnom gradu BiH, danas se na sjednici Općinskog vijeća Centar raspravljalo o ovom problemu.

Naime, Pašić je prije nekoliko dana objelodanio da mu Općina Centar Sarajevo oduzima imovinu i izbacuje njega i njegovu suprugu na ulicu.

- To je učinila prevarnim sudskim postupkom vođenim bez mog znanja i na taj način mi je oduzeto pravo da branim svoju imovinu, u želji da prisvoji poslovni prostor u vlasništvu Jevreja u kojem sam kao savjestan posjednik više od trideset godina - kazao je tada Pašić.


Sulejman Haljevac (SBB), dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar, pokrenuo je incijativu da se pomogne Pašiću i riješi situacija vezana za deložaciju iz stana.

Lično sam tražio podršku Općinskog vijeća jer trebamo dati šansu da se brani naša istinska legenda, sarajevska, bosanskohercegovačka, balkanska na ravnopravan način. Imao sam zamjerki na rad Pravobranilaštva Općine za koje sumnjam da su išta pomogli po tom pitanju. Tražio sam da se Općinsko vijeće izjasni i dobili smo podršku sa 23 glasa, od ukupno 24. Jedno je bilo suzdržano. Zaustavili smo trenutnu deložaciju Predraga Pašića, a on će se dalje pravnim putevima da se bori za svoje. Nadamo se i da će uspjeti. Savez za bolju budućnost (SBB) je uvijek uz istinske legende, uz ljude koji su prepoznatljivi u svijetu, a to je Predrag Pašić. Koliko god mi budemo u mogućnosti, bit ćemo uz naše velikane i sve građane - kazao je Haljevac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.