REAKCIJA LJEKARA

Ismet Gavrankapetanović za "Avaz": Ohrabren sam velikom podrškom, nastavit ćemo se boriti za pacijente

Sebe neću braniti, ali bolesno dijete mi je svetinja pred kojom zanijemim, rekao nam je Gavrankapetanović

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

16.7.2020

Gavrankapetanović: Sebe neću braniti. M. Kadrić

Ismet Gavrankapetanović, ugledni ljekar i direktor Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš", rekao je danas za "Dnevni avaz", komentirajući odluku Etičkog komiteta Ljekarske komore KS kojom je najavljen nastavak oduzimanja njegove ljekarske licence, da je ohrabren velikom podrškom javnosti.

On je, podsjećamo, prijavljen Komori jer je pokušao skrenuti pažnju na sraman slučaj odbijanja liječenja djevojčice Nadin Smajović. No, iako bez kvoruma, Etički komitet je predložio da se nastavi oduzimanje njegove licence. Od devet članova pet ih je bilo prisutno, a četiri su za nju glasala.

- Podrška građana BiH puno mi znači. Kao društvo jasnih principa šta je moralno reći i potpisati možemo se priključiti porodici civiliziranih društava. Nikada ne želeći nikoga povrijediti, jasno ću zastupati stavove koje nas Hipokrat uči. A to je u svakoj situaciji ću liječiti bolesnog, a bolesno dijete mi je svetinja pred kojom zanijemim. Sebe neću braniti. Moje je bilo da branim bolesno dijete od ružnih riječi u javnom prostoru kojem smo svi svjedočili. To ću uvijek raditi. Ljekar sam, tako ću i dalje nastaviti i nikakve me sankcije neće spriječiti - rekao nam je Gavrankapetanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.