AKCIJA POLICIJE

U Laktašima uhapšen osuđenik za ratni zločin Duško Soleša

Vrhovni sud FBiH je prije pet godina potvrdio presudu kojom je Soleša osuđen na šest godina zatvora zbog zločina počinjenih 1992. u Bihaću

Piše: Avaz.ba / Fena

Osumnjičeni se dao u bijeg, ali je uhapšen

Foto: Ilustracija


Policija je jučer identifikovala i uhapsila osobu inicijala D.S. za kojim je raspisana međunarodna potjernica po naredbi Osnovnog suda Banja Luka zbog počinjenog krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Nezvanično, Fena saznaje da je uhapšen Duško Soleša. Iz Policijske uprave Banja Luka su precizirali da su došli do saznanja da navedena osoba boravi na području općine Laktaši.

Osumnjičeni se, nakon što je uoči policajce, dao u bijeg, ali je sustignut i uhapšen. Za navedenom osobom bila je raspisana i Centralna potjernica po naredbi Osnovnog suda Banja Luka i raspis o traganju.

Predat je u nadležnost Okružnog centra sudske policije Banja Luka.  Duško Soleša, bivši pripadnik nekadašnje Vojske RS, osuđen je na šest godina zatvora zbog silovanja maloljetnice 1992. godine. 

Vrhovni sud Federacije BiH je prije pet godina potvrdio presudu kojom je Soleša osuđen na šest godina zatvora zbog zločina počinjenih 1992. u Bihaću.  Soleša je uhapšen u novembru 2013. godine u Banjoj Luci, a zatim pušten da se brani sa slobode.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na