SAOPĆENJE

Damir Arnaut i Naša stranka se lažno predstavljaju da su osvojili SBB-ov mandat u Predstavničkom domu PS BiH

Nakon što je napustio SBB i u Predstavničkom domu PS BiH odlučio nastupati kao samostalni zastupnik, bilo je očekivano, moralno i politički korektno, da vrati i mandat koji mu je SBB dao

Očekuju da se prestane manipulirati mandatom kojeg je osvojio SBB. Arhiv

Avaz.ba

17.7.2020

Savez za bolju budućnost BiH oglasio se saopćenjem za javnost.

- Nakon Općih izbora održanih u Bosni i Hercegovini 2018. godine Savez za bolju budućnost BiH na osnovu ostvarenih rezultata u Predstavničkom domu PS BiH dobio je dva mandata (kompenzacijska), od kojih je jedan dodijeljen gospodinu Damiru Arnautu.

Budući da je gospodin Damir Arnaut na listi Saveza za bolju budućnost BiH dobio nedovoljno ličnih glasova, i to samo 4.882 glasa, potrebno je naglasiti da to nije bilo dovoljno za mandat te ga on nije ni osvojio, već ga je dobio ukupnim glasovima SBB-a.

Nakon što je napustio SBB i u Predstavničkom domu PS BiH odlučio nastupati kao samostalni zastupnik, bilo je očekivano, moralno i politički korektno, da vrati i mandat koji mu je SBB dao. Umjesto da to učini, u PS BiH i generalno u javnosti Arnaut se predstavlja kao zastupnik Naše stranke, što čine i ostali članovi rukovodstva te stranke.

Stoga Vas molimo da se prestane s manipulacijama mandatom kojeg je osvojio SBB, jer Arnaut nije i ne može biti zastupnik Naše stranke s SBB-ovim kompenzacijskim mandatom u Predstavničkom domu PS Bosne i Hercegovine, gdje se, sukladno Zakonu može predstavljati isključivo kao nezavisni zastupnik.

Ukoliko se u daljnjoj javnoj i političkoj komunikaciji bude zloupotrebljavao mandat SBB-a i predstavljao kao mandat druge stranke, bit ćemo prinuđeni obratiti se nadležnim pravosudnim organima.

Na kraju SBB moli i predstavnike medija da lažno ne predstavljaju Damira Arnauta kao zastupnika Naše stranke u Predstavničkom domu PS BiH, jer je jasno, da on lično, niti Naša stranka, nisu osvojili taj mandat – navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.