ZENICA

Ljekarska komora ZDK dala podršku Gavrankapetanoviću: Zdravlje naših pacijenata je prioritet

Stati ćemo iza svakog našeg člana i svakog ljekara u Federaciji Bosne i Hercegovine

Gavrankapetanović: Velika podrška. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

17.7.2020

Ljekarska komora Zeničko-dobojskog kantona dala je danas punu podršku Ismetu Gavrankapetanoviću, direktoru Opće bolnice prim.dr. Abdulah Nakaš. Radi se o 13 ljekara koji su članovi Upravnog i izvršnog odbora Komore.

 -  Svjesno Vam nećemo pisati  naučno-nastavno titulujer ste na prvom mjestu dokotor naš kolega i brat  po esnafu.  Ponukani medijskim člancima, koji pišu o oduzimanju Vašeg odobrenja  za samostalan rad-licence, slobodno smijemo reći da se radi o sramnom  činu zastrašivanja Vas lično, ali i svih ostalih koji ne misle poput onih koji Kodeks medicinske etike i deontologije povrijede barem 2-3 puta tokom  sedmice posljednjih nešto više od 4 godine... Izvršni odbor Ljekarske komore Zenicko—dobojskog kantona daje Vam punu podršku u očuvanju struke i digniteta ljekarskog zvanja. 


Faksimil Ljekarske komore ZDK. Avaz

Stati ćemo iza svakog našeg člana i svakog ljekara u Federaciji Bosne i Hercegovine u cilju očuvanja naše profesije i našeg statusa u društvu, a koji bude neosnovano napadnut ili zastrašen, baš onako kako smo se po završetku našeg studija i zarekli.

Zdravlje naših pacijenata je prioritet našeg zvanja i isto smo dužni čuvati. Nećemo i ne smijemo dozvoliti da smo obojeni bilo kojom bojom kadaje zdravlje naših pacijenata u pitanju. Također ne smijemo dozvoliti ni upotrebu bilo kojeg načina sile nad našim kolegama od strane bilo koga, te smo svi obavezni insistirati na donošenju Zakona koji nas od istog štiti, kaže se u reakciji koju potpisuje prim. dr. Elvira Ljevaković, predsjednica izvršnog odbora Ljekarske komore ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.