I TO JE MOGUĆE

Policijska potraga u Gračanici: Otišla na posao iako je znala da je zaražena

Od inspektora i policije zahtijevam da se više puta nađu u trgovačkim centrima u kojima slabo ko od kupaca nosi masku, kaže Helić

Usložnjava se situacija na području Gračanice. H. Čalić

Piše: H. Č. / Avaz.ba

17.7.2020

I dalje se usložnjava situacija sa koronavirusom na području Gračanice, čulo se na današnjoj sjednici Gradskog štaba civilne zaštite.

Objelodanjeno je da se nedavno dogodio i incident u vezi sa COVID-19. Naime, jedna ženska osoba, iako je znala da je pozitivna na koronavirus, otišla je na posao. Kako je policija nije zatekla u kućnoj izolaciji, brzom reakcijom je pronađena u firmi i odmah vraćena kući.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove gračaničkog Doma zdravlja Suljo Mehanović kazao je kako se zaključno sa 16. julom broj zaraženih na području grada popeo na 20. Poznato je da je i jedan nemedicinski uposlenik Doma zdravlja pozitivan na COVID-19. U izolaciji se nalazi 98 osoba.

- Kao kontakti u kućnoj izolaciji se nalaze četiri ljekara Doma zdravlja i četiri vozača Službe hitne medicinske pomoći. Oni su testirani i svakog časa očekujemo rezultate njihovog testiranja - izjavio je Mehanović.

Helić: Strahuje od širenja zaraze. H. Čalić

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić je rekao da se boji situacije, posebno epidemije većih razmjera i ulaska virusa u firme.

- Vidimo da korona ulazi u zdravstvene ustanove, to nije dobro i prosto se bojim zaraze većih razmjera. Od inspektora i policije zahtijevam da se više puta nađu u trgovačkim centrima u kojima slabo ko od kupaca nosi masku.

Potrebno je voditi računa i o mjestima na kojima se okuplja veći broj ljudi. Mi ćemo pomoći nabavku zaštitnih odijela i maski za naše dvije zdravstvene ustanove, Dom zdravlja i Opću bolnicu, te 15 hiljada maski za građanstvo - rekao je Helić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.