PRENOSIMO

Enri Suljić zasmetalo što je Radončić podržao Gavrankapetanovića, zaboravila na Izetbegovićevu podršku njenoj šefici

Koja je razlika između podrške Fahrudina Radončića direktoru Ismetu Gavrankapetanoviću i podrške Bakira Izetbegovića direktorici Sebiji Izetbegović

Enra Suljić: Desna ruka Sebije Izetbegović. Arhiv

Avaz.ba

17.7.2020

Predsjednica Etičkog komiteta Ljekarske komore KS Enra Suljić, desna ruka direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, večeras je na FACE televiziji negodovala zbog podrške koju je lidera SBB-a Fahrudin Radončić dao direktoru Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Ismetu Gavrankapetanoviću, piše portal Press.

Zašto jednom renomiranom, redovitom profesoru, vrhunskom hirurgu Ismetu Gavrankapetanoviću treba podrška bilo koje političke partije. Pa da bilo koji šef političke partije kaže: Mi smo ga postavili – mi ćemo ga i štititi. Ne treba njega štititi jer nije ga niko ni napadao. U medicini nema politike - poručila je dr. Suljić. 

Desna ruka Sebije Izetbegović zaboravila je da je upravo zahvaljujući politici njena šefica izabrana za direktoricu KCUS-a u dva mandata kao i za direktoricu Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u jednom mandatu.

Tematska sjednica o stanju na KCUS-u

Zaboravila je Suljić da je zahvaljujući SDA-ovim zastupnicima u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH spriječeno održavanje tematske sjednice o stanju na KCUS-u koju je tražila opozicija. Zaboravila je i da se upravo ime Enre Suljić nalazi na spisku članova Etičkog odbora SDA izabranog na Kongresu SDA održanom u septembru prošle godine.

Nije joj palo napamet da je direktorica KCUS-a potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Odbora nadležnog za kontrolisanje zastupnika SDA u Skupštini KS i ministara u Vladi KS. 

Organa nadležnog za određivanja pravaca i prioriteta djelovanja vlastima pod čijom je nadležnosti Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) KS, vlastima koje usvaja ili ne usvaja godišnje izvještaje KCUS-a.

Na opasku Senada Hadžifejzovića da je sve politika i da je direktorica KCUS-a supruga šefa države, Suljić je odgovorila: „Kad se udala generalna direktorica nije znala da će joj muž biti šef“, piše portal Press.

Neka joj je sa srećom i imaće moju podršku

„Njen muž“ – šef države – Bakir Izetbegović rekao je 2016. godine za TV1 da nije loše da menadžer KCUS-a bude njegova supruga koja ima dobre veze.

- Neka joj je sa srećom i imaće moju podršku. Nadam se i podršku ljudi koji sebi žele dobru uslugu - izjavio je Izetbegović prije četiri godine. 

Koja je razlika između podrške Fahrudina Radončića direktoru Ismetu Gavrankapetanoviću i podrške Bakira Izetbegovića direktorici Sebiji Izetbegović?

Razlika je u tome što je Ismet Gavrankapetanović čovjek koji nije član SBB-a i koji je imenovan za direktora zbog profesionalnih referenci, a Sebija Izetbegović je „stranački vojnik“ koji je imenovan za direktora zbog porodičnih referenci, piše portal Press.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.