PRIJEDOR

"Kad je vrijeme stalo": Otvorena izložba fotografija satova koji su pripadali žrtvama

Vjerski program se očekuje u podne, a zatim će biti klanjan podne namaz, a potom salla i dženaza namaz

Piše: Avaz.ba / Fena

Autor izložbe pod nazivom "Kad je vrijeme stalo" je Mujo Begić

Foto: FENA


U Kamičanima kod Prijedora otvorena je izložba fotografija satova pronađenih tokom ekshumacije žrtava iz masovnih grobnica.

Autor izložbe pod nazivom "Kad je vrijeme stalo" je Mujo Begić.  Radi se o fotografijama satova koji su pronađeni prilikom ekshumacija i koji pripadaju žrtvama. 

Ovu izložbu u foajeu Islamskog centra ''Kamičani'' će nakon dženaze i ukopa posmrtnih ostataka šest žrtava, i u narednih nekoliko dana moći pogledati svi zainteresirani.

U Kamičane je sinoć stigla povorka sa posmrtnim ostacima šest žrtava iz Kozarca, kojima će se danas klanjati dženaza te biti obavljen njihov ukop.

Radi se o pet žrtava koje su pronađene na lokalitetu Korićanske stijene. U pitanju su Nihad Memić, Rifet Hirkić, Mirsad Fazlić, Jasim Fazlić i Esad Garibović. Šesta žrtva Enes Denić pronađen na lokalitetu Jablanica-Prosara, kod Bosanske Gradiške.

Vjerski program se očekuje u podne, a zatim će biti klanjan podne namaz, a potom salla i dženaza namaz.

Prisutnima će se obratiti vrhovni poglavar Islamske zajednice reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović i bošnjački zvaničnici. Nakon dženaze i dove, uslijedit će ukop žrtava u šehidsko mezarje "Kamičani".

Osim reisu-l-uleme, muftija, glavnih imama i imama, svoje prisustvo su potvrdili predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i visoke delegacije Doma naroda Parlamenta BiH, Vlade FBiH, potpredsjednik RS-a, te drugi zvaničnici i diplomate.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na