DIREKTOR OPĆE BOLNICE

Gavrankapetanović: Kada KCUS kaže da ne može više, stat ćemo iza njih, niko neće ostati na ulici

Kada KCUS kaže da nisu u mogućnosti, da zbrinjavaju pacijente sa COVID-om, stat ćemo im uz leđa, kazao je Gavrankapetanović

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

20.7.2020

Gavrankapetanović: Građani ne treba da se brinu. N. Ajnadžić

Direktor Opće bolnice "Abdulah nakaš" prof. dr. Ismet Gavrankapetanović danas je rekao je da će ova zdravstvena institucija stati iza leđa Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Naravno, ukoliko dođe do preopterećenja njihovih kapaciteta tokom borbe sa koronavirusom. 

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović rekla je ranije kako bi za 48 sati Klinika za plućne bolesti Podhrastovi mogla biti puna. 

- Ukoliko dođe do dešavanja koje je najavila direktorica KCUS-a, ako bude, kada oni kažu da ne mogu, da nemaju mogućnost, mi ćemo stati uz njih. Građani ne treba da se brinu. Niko neće ostati na ulici - kazao je Gravrankapetanović.

U krugu Opće bolnice počeo je da radi i Urgentni centar, te sada ova zdravstvena institucija korisnicima pruža dvadesetčetverosatnu uslugu svih sedam dana u sedmici. 

- Kada KCUS kaže da nisu u mogućnosti, da zbrinjavaju pacijente sa COVID-om, stat ćemo im uz leđa. Nijedan čovjek neće ostati bez usluge. Kada KCUS kaže da ne može više, stat ćemo uz njih - istakao je Gavrankapetanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.