DIREKTOR OPĆE BOLNICE

Gavrankapetanović: Kada KCUS kaže da ne može više, stat ćemo iza njih, niko neće ostati na ulici

Kada KCUS kaže da nisu u mogućnosti, da zbrinjavaju pacijente sa COVID-om, stat ćemo im uz leđa, kazao je Gavrankapetanović

N. Aj. / Avaz.ba
20.07.2020 12:45
  • Gavrankapetanović: Građani ne treba da se brinu
    Gavrankapetanović: Građani ne treba da se brinu Foto: N. Ajnadžić

Direktor Opće bolnice "Abdulah nakaš" prof. dr. Ismet Gavrankapetanović danas je rekao je da će ova zdravstvena institucija stati iza leđa Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Naravno, ukoliko dođe do preopterećenja njihovih kapaciteta tokom borbe sa koronavirusom. 

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović rekla je ranije kako bi za 48 sati Klinika za plućne bolesti Podhrastovi mogla biti puna. 

- Ukoliko dođe do dešavanja koje je najavila direktorica KCUS-a, ako bude, kada oni kažu da ne mogu, da nemaju mogućnost, mi ćemo stati uz njih. Građani ne treba da se brinu. Niko neće ostati na ulici - kazao je Gravrankapetanović.

U krugu Opće bolnice počeo je da radi i Urgentni centar, te sada ova zdravstvena institucija korisnicima pruža dvadesetčetverosatnu uslugu svih sedam dana u sedmici. 

- Kada KCUS kaže da nisu u mogućnosti, da zbrinjavaju pacijente sa COVID-om, stat ćemo im uz leđa. Nijedan čovjek neće ostati bez usluge. Kada KCUS kaže da ne može više, stat ćemo uz njih - istakao je Gavrankapetanović.

Komentari

NA VRH