NALAZE SE U BJEKSTVU

Tužilaštvo BiH i Granična policija tragaju za dvije osobe koje su krijumčarile migrante

Radi se o krijumčarenju 13 migranata, državljana Bangladeša, koji su otkriveni na lokalitetu Kostajnice, nakon čega se dvojica osumnjičenih nalaze u bjekstvu

Avaz.ba
20.07.2020 12:45

Granična: Potraga u toku

Foto: Arhiv

Tužilaštvo BiH, Granična policija i partnerske policijske agencije intenzivno tragaju za dvojicom osumnjičenih za krijumčarenje migranata .

Radi se o krijumčarenju 13 migranata, državljana Bangladeša, koji su otkriveni na lokalitetu Kostajnice, nakon čega se dvojica osumnjičenih nalaze u bjekstvu.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon zaprimanja informacije o kontroli vozila na području Kostajnice, u okviru koje je otkriveno 13 osoba bez dokumenata, koji su izjavili da dolaze sa područja Bangladeša, dao je policijskim djelatnicima Granične policije, upute o daljim aktivnostima na otkrivanju i dokumentiranju ovog kaznenog djela.

Na temelju naredbe Suda BiH izvršen je pretres zaustavljenih vozila, te oduzimanje mobitela i drugih dokaznih materijala od osumnjičenih.

S obzirom da su dvojica osumnjičenih, koji su zaustavljeni prilikom pojačane kontrole graničnog područja, radi otkrivanja, spriječavanja i kaznenog procesuiranja počinitelja kaznenih djela krijumčarenja migranata, pobjegli sa mjesta događaja, policijske agencije za njima intenzivno tragaju, te se ubrzo očekuje njihovo lociranje i uhićenje.

Ukupno 13 ilegalnih migranata, među kojima ima i malodobnih osoba, predato je u dalju proceduru djelatnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Od vozača koji je lišen slobode, oduzet je novac za koji se pretpostavlja da potiče kao nezakonita imovinska korist iz počinjenog kaznenog djela krijumčarenja osoba.

Rad na predmetu se intenzivno nastavlja.

NA VRH