MEMORIJALNI CENTAR

Izetbegović: Naše je boriti se za istinu, da se genocid ne negira

Treba se boriti za pravdu, nema stopostotne pravde, ali dok su god ubice žive i dok god živi ova država treba ih progoniti da nisu s mirom, rekao Izetbegović

Izetbegović: Naše je boriti se za istinu. N1

Avaz.ba

20.7.2020

Nakon dženaze u Memorijalnom centru Kamičani u Kozarcu kod Prijedora medijima se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

- Mislim da srpski narod treba da se zabrine što ima toliko ljudi spremnih da hladno ubijaju komšije, teško mi je to da izgovorim, ali mislim da treba da se zabrinu i zbog svih koji su spremni da taj zločin i genocidi negiraju -  kazao je Izetbegović.

Naše je boriti se za istinu, dodao je, da se branioci i agresori ne izjednačavaju, da se genocid ne negira. 

- Treba se boriti za pravdu, nema stopostotne pravde, ali dok su god ubice žive i dok god živi ova država treba ih progoniti da nisu s mirom. Moramo biti jaki jer genocid nad Bošnjacima, i onim Srbima i Hrvatima koji nemaju rezervnu domovinu, je počinjen mnogo puta jer su bili slabi te da je cilj da jaka država s jakim institucijama koja je u stanju da odbrani svoje građane - izjavio je Izetbegović.

Podsjećamo danas je u Memorijalnom centru Kamičani u Kozarcu kod Prijedora klanjana kolektivna dženaza za šest žrtava koje će nakon 28 godina pronaći vječni smiraj. 

Prisustvovali su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić i brojne druge zvanice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.