SAVJETI VOZAČIMA

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Avaz.ba
21.07.2020 08:11

Obustava saobraćaja zbog radova u tunelima Ormanica, Vinac i Jasen

Foto: Ilustracija

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, te vozači moraju biti oprezni, posebno u dolinama rijeka Drine, Bosne, Vrbasa i Spreče.

Iz BIHAMK-a javljaju da je na snazi obustava saobraćaja zbog radova u tunelima Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci. 

Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica-Stup), kao i mosta preko rijeke Drine u Goraždu, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

U mjestu Semizovac (Sarajevo-Tuzla) u toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Ljubine, zbog čega se saobraća jednom trakom-naizmjenično, uz regulaciju semafora.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnom putu Srebrenik-Šićki Brod, kao i na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Zbog sanacionih radova izmijenjen je režim saobraćanja: Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Šešlije), Prijedor-Kozarac, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

NA VRH