SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Tužilaštvo BiH: Nisu tačne informacije objavljene na pojedinim portalima

Sve osobe u fokusu su provjera i nisu tačne informacije objavljene na pojedinim portalima, kojima se želi nanijeti šteta i ometati istraga Tužilaštva BiH

Tužilaštvo BiH: Demantirali navode portala. Arhiv

Avaz.ba

21.7.2020

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine reagovalo je na netačne informacije u predmetu "Respiratori" objavljene na pojedinim portalima, o čemu je informirano i Vijeće za štampu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove pravosudne ustanove.

Tužilački tim Tužilaštva BiH prikuplja dokaze i analizira radnje i postupke svih fizičkih i pravnih osoba, kako u zemlji tako i u inozemstvu, koje su imale ulogu u nabavci respiratora, a koju istražuje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Sve osobe u fokusu su provjera i nisu tačne informacije objavljene na pojedinim portalima, kojima se želi nanijeti šteta i ometati istraga Tužilaštva BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 


Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine poručuju da su oni "jedina institucija koja može dati istinite i tačne informacije o radu na navedenom predmetu, te nastavlja rad u pravcu donošenja konačne odluke u predmetu "Respiratori"".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.