SAOPĆENJE

DF: Dodatno usaglašavanje budžeta HDZ-ov mehanizam blokade izbora

Samo prolongiranje usvajanja budžeta, koji u ovom slučaju ne može biti usvojen do sredine avgusta, dokazuje da je krajnja namjera HDZ-a pomenutim razvlačenjem u potpunosti onemogućiti izbore, navodi Demokratska fronta

DF tvrdi da HDZ u kontinuitetu vrši udar na demokratski institut izbora. DF

Avaz.ba

21.7.2020

Demokratska fronta (DF) smatra da su delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji dolaze iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), amandmanskom procedurom i s tim povezanim manipulacijama, svjesno izdejstvovali guranje prijedloga budžeta na dodatno usaglašavanje.

Time su načinili još jedan korak u prolongiranju izbora s ciljem njihovog sprečavanja, saopćio je DF.

- Jasno je da je namjera bila stvoriti različite vrste teksta prijedloga budžeta institucija u dva parlamentarna doma s ciljem dodatnog usaglašavanja. Samo prolongiranje usvajanja budžeta, koji u ovom slučaju ne može biti usvojen do sredine avgusta, dokazuje da je krajnja namjera HDZ-a, pomenutim razvlačenjem, u potpunosti onemogućiti izbore.

Time se pokazuje da HDZ u kontinuitetu vrši udar na demokratski institut izbora i produbljuje političku krizu iz svojih stranačkih interesa a na štetu građana i države - saopćeno je iz ove stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.