SARAJEVO

Opća bolnica: Obavljen drugi carski rez zaraženoj trudnici

Porodilište normalno funkcionira kao i prije pandemije, a majka i beba su smješteni u porodiljsku sobu, planski određenu za ovakve slučajeve

Medicinski tim uspješno obavio zahvat. Opća bolnica

Avaz.ba

21.7.2020

Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, medicinski tim je uradio drugi porod carskim rezom pacijentici pozitivnoj na koronavirus.

Operacija je urađena prema trenutnim smjernicama za Covid pozitivne trudnice u spinalnoj anesteziji. Postoperativno stanje majke je uredno kao i novorođenčeta, koje je uz majku uz sve preporučene mjere zaštite i samozaštite.

Porodilište Opće bolnice normalno funkcioniše kao i prije pandemije, a majka i beba su smješteni u porodiljsku sobu, planski određenu za ovakve slučajeve.

Medicinski tim koji je danas uradio carski rez pacijentici pozitivnoj na Covid-19 predvodila je prim. mr. sci. dr. Aida Đurđević, šefica ginekološko-akušerskog Odjeljenja. U timu su bili još mr. sci. dr. Asim Spahović, dr. Mirna Džubur, kao i instrumentari MT Sajma Dacići i Enida Izmirlić.

U anesteziološkom timu su bili prim. dr. Čedomir Orašanin i prim. dr. Senada Begić te anestetičar Muhamed Bulbul, pedijatar dr. Almir Mrkonjić i pedijatrijska sestra Vildana Kajanija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.