STAVOVI

Nermin Nikšić ima poruku za SDA, HDZ i SNSD: Demokratiju u BiH nećete staviti u karantin

Kako li se osjećaju predstavnici međunarodne zajednice koji su do prije par dana hvalili liderstvo i postignuti sporazum vladajućih, kaže predsjednik SDP-a

Nikšić: Na djelu dobra uigrana ekipa. Arhiv

Piše: E. H. / Avaz.ba

21.7.2020

Budžet Bosne i Hercegovine za ovu godinu uz amandmane delegatkinja HDZ-a mora ići na usaglašavanje što je prolongiralo njegovo donošenje, kazao je predsjednik Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

Dodao je da očekuje da se oglase DF i SDA i da optuže njega i SDP zato što je, pored ostalih, i glasovima delegata iz SDA omogućeno da se u budžetu osigura novac za kupovinu nove opreme, "na primjer, novih audija za rukovodstvo Parlamenta".

- Bit će interesantno vidjeti koji će dom pobijediti i kakav će na kraju izgledati budžet. Još jednom se pokazuje sva bahatost Bakira Izetbegovića i SDA kada su javnost uvjeravali kako je svejedno da li SNSD i HDZ imaju 3 ili 4 delegata, dakle svejedno je imaju li zajedno 6 ili 8 u Domu naroda. Naravno da nije svejedno nikome osim SDA, vjerujem čak ni DF-u, jer je jasno da ovakav odnos snaga odgovara samo koaliciji SDA-HDZ-SNSD - smatra Nikšić.

Prema njegovim riječima, HDZ i SNSD mogu mirno razvaljivati državu jer su to i obećali svojim biračima.

Nikšić: Pokazalo se da BiH tretiraju svojim izbornim plijenom. Arhiv

- SDA ima razlog da im popušta navodno zbog višeg interesa. Naivno je povjerovati kako je ovo hir HDZ-a, za koji SDA nije znala. Odavno je to dobro uigrana ekipa. Mogu da povjerujem kako DF nije znao jer oni ne mogu učestvovati na razgovorima. Jasno je da to nije zbog karantina uzrokovanog pandemijom, već zbog toga što su ih HDZ, SNSD i SDA stavili na čekanje u duboki zamrzivač, pa u DF-u znaju ono što pročitaju iz medija i što Bakir odluči da im kaže - naglasio je Nikšić.

Prema njegovom mišljenju današnja situacija pokazala je da "Bakir, Mile i Dragan Bosnu i Hercegovinu tretiraju svojim izbornim plijenom".

- Kako li se osjećaju predstavnici međunarodne zajednice koji su do prije par dana hvalili liderstvo i postignuti sporazum vladajućih. Kako to izgleda u praksi svi smo se mogli uvjeriti. Bez obzira na njihove planove - zaključio je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.