EKSKLUZIVNO

Martens za „Dnevni avaz“ odgovara Thompsonu: Nisam ga ja izdao, izdali su ga njegovi savjetnici koji su dogovarali razgovor!

Martens je dugogodišnji dopisnik uglednog njemačkog lista iz regije, a intervju je vođen krajem prošle godine

Martens i Thompson tokom razgovora. Avaz

Piše: T. Lazović / Avaz.ba

22.7.2020

Ugledni njemački novinar i pisac Michael Martens objavio je prije nekoliko dana intervju u njemačkom listu „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ sa Markom Perkovićem Thompsonom, kontraverznim hrvatskim pjevačem.

No, nakon objave Thompson je podigao veliku prašinu u javnosti tvrdeći da je zloupotrebljen te je nezadovoljan tekstom osuo brojne kritike na račun njemačkog dopisnika. Martens je dugogodišnji dopisnik uglednog njemačkog lista iz regije, a intervju je vođen krajem prošle godine.

Objavljen je nekoliko mjeseci poslije nakon niza autorizacija. Martens je u ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“, koji u cijelosti objavljujemo u sutrašnjem broju odgovara Thompsonu. Kaže kako razumije Perkovića.

- Mislim da je Thompson možda čak i u pravu kad kaže da se osjeća izdano. Međutim, nije u pravu kad misli da sam ja izdao njega. Jer izdaja nije dolazila od mene, već iz njegove okoline, od ljudi koji su dogovorili i organizirali razgovor – navodi Martens za „Dnevni avaz“.

Više u sutrašnjem izdanju našeg lista.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.