PREDSTAVNIČKI DOM

Lovrinović pozvao Tegeltiju da skine imenovanje Cikotića sa dnevnog reda

Imam informaciju da 17. jula novi tužitelj šalje obavijsti oštećenim da se mogu žaliti na obustavu postupka

E. Halimić / Avaz.ba

Zastupnik HDZ-a Nikola Lovrinović

Foto: Arhiv


Tokom rasprave na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH, zastupnik Nikola Lovrinović (HDZ) predložio je da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija povuče imenovanje Selme Cikotića sa današnjeg dnevnog reda.

  • Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija

    Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija

    Foto: Arhiv


- Kazneni postupka koji se vodio protiv Cikotića je zaustavljen 2018. godine. Obustavljen je postupak jer nije bilo dovoljno dokaza, a tužiteljica o tome nije obavijestila sve oštećene. Imam informaciju da 17. jula novi tužitelj šalje obavijsti oštećenim da se mogu žaliti na obustavu postupka. Dakle postupak nije obustavljen – istakao je Lovrinović. 

Dodao je da se referiše na postupak koji se vodi zbog zločina nad Hrvatima u Bugojnu.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija ovom prilikom kazao je da CIK i SIPA nisu našli nikakve probleme u biografiji Cikotića. 

- Sve što je vezano za imenovanje prošlo je redovnu proceduru provjere. Njihovi odgovore imate pred sobom. Ne mogu postupiti sdrugačije ukoliko nemam drugačije mišljenje SIPA-e i CIK-a. Ukoliko se kasnije uspostavi drugačije uvijek sam spreman pokrenuti postupak opoziva, trenutno ne postoji niti jedna prepreka - pojasnio je Tegeltija.

 

Više o temi Predstavnički dom Parlamenta BiH

PREDSTAVNIČKI DOM
Pogledajte ko je bio protiv državnog budžeta
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na