DRUŠTVENE MREŽE

Više od 100 miliona ljudi na Twitteru obilježilo godišnjicu genocida u Srebrenici

Pozitivan rezultat ove akcije je da su mnoge poznate javne ličnosti uradile takozvani „retweet“ ovih poruka tako da su takvim potezima proslijedili poruku i dalje

Avaz.ba / Fena
  • Društvene mreže daju moćan alat u masovnoj komunikaciji

    Društvene mreže daju moćan alat u masovnoj komunikaciji

    Foto: Fena


U okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, Humanitarna organizacija „Bosnia Appeal“ i portal BHDINFODESK sa sjedištem u engleskom Birmingemu po deseti put aktivno su vodili akciju "Twitter u znaku obilježavanja genocida u Srebrenici" – #SrebrenicaGenocide ili #Srebrenica, koju su pokrenuli prije deset godina.

Po završetku akcije Informaciju više agenciji BHDINFODESK dao je kordinator projekata IT Adis Burazerović iz Londona. 

- Cilj ove medijske kampanje je bio da poruke koje su obilježavale 25. godišnjicu genocida u Srebrenici dosegnu 100 miliona aktivnih korisnika Twittera. Na ovaj način podigao bi se glas za one Srebreničane i ostale građane BiH koji taj glas nemaju jer su ubijeni u genocidu od 1992. do 1995. godine.

  • Odata počast žrtvama genocida u Srebrenici

    Odata počast žrtvama genocida u Srebrenici

    Foto: Arhiv


Na same dane godišnjice genocida, od 11. jula do 16. jula, tokom ove kampanje, naši volonteri su uspjeli dosegnuti preko 100 miliona korisnika Twittera, što je bio izvanredan rezultat - kazao je Burazerović.

Pozitivan rezultat ove akcije je da su mnoge poznate javne ličnosti uradile takozvani „retweet“ ovih poruka tako da su takvim potezima proslijedili poruku i dalje.

- Društvene mreže daju moćan alat u masovnoj komunikaciji. U glavnom instrumentu društvenih mreža se krije i najjače oružje, a to je sloboda da se prokomentariše, kritikuje i pohvali proizvod ili kompanija, način rada, proizvodnja, distribucija, prodaja ili neka od postprodajnih usluga.

Mi smo to ovom prilikom iskoristili za obilježavanje genocida u Srebrenici, a u budućnosti ćemo razvijati nove načine pristupa i komuniciranja putem interneta - izjavio je Burazerović.

Više o temi Genocid u Srebrenici

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na