ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik uputio NSRS zahtjev za zaštitu vitalnog entitetskog interesa

Zaštita vitalnog entitetskog interesa odnosi se i na izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnje sigurnosti SAD

Milorad Dodik. Arhiv

Avaz.ba / Srna

24.7.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske izjave druga dva člana Predsjedništva zbog kojih je pokrenuo zaštitu vitalnog entitetskog interesa.


Zaštita vitalnog entitetskog interesa odnosi se na izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnje sigurnosti SAD o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija i izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u programu za međunarodno ocjenjivanje učenika (PISA) u 2021. godini.

 

U saopćenju iz Dodikovog kabineta se dodaje da je zahtjev pokrenut i zbog izjave o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Ugovora o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS u 2021. godini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.