ČVRSTO ODLUČIO

Musto Karić ne želi više biti najdeblji čovjek u BiH: Za Bajram ću se najesti mesa, a poslije uvodim totalnu dijetu

Sve je krenulo iz Italije, zemlje u kojoj je Musto Karić radio najteže poslove u šumi

Piše: H. Č. / Avaz.ba

24.7.2020

Karić je 2016. godine bio težak 256 kilograma. H. Čalić

Sve je krenulo iz Italije, zemlje u kojoj je Musto Karić (59) radio najteže poslove u šumi. Danas sijeci i slaži drva, večeras navali da pojedeš sve što pod kašiku dođe, pa se kilogrami počeli „kao ludi“ lijepiti.

Tako danas, tako sutra, a onda povratkom u svoje selo Sjeninu kod Doboja za kratko vrijeme zbog debljine prozvaše ga Musto Debeli. I to s razlogom, jer je prije četiri godine sa 256 kilograma bio najdeblji čovjek u Bosni i Hercegovini.

Velika muka

Kada smo ga u to vrijeme posjetili, pričao nam je da je nositi se sa četvrt tone tjelesne težine bila velika muka. I za njega i za porodicu. Bilo da se obuče, jer nema tih brojeva hlača, košulje, bermuda koje bi mu pasale, bilo da se treba izvagati, jer takve vage nema.

Ipak, nije se predavao. Radio je i supruzi Zikreti pomagao ono što je mogao. Hranio je kuniće, malo bi radio u bašti, ponekad upalio motorku pa sjedeći sjekao drva. Što je najvažnije, nije klonuo duhom. Naštancuje cigareta na aparatiću, da se ima šta zapaliti. 

Danas je mršaviji. Avaz

A onda je Musto „okrenuo list“ i donio čvrstu odluku. Ljekarima neće ići, ali će uvesti strogi režim ishrane, pa godišnje skidati 15 do 20 kilograma.

Danas je Musto Debeli „šlangić“, još malo pa će ga početi zvati Musto Mršavi.

Novi jelovnik

- Vidio sam kuda vode moji kilogrami, pa sam iz jelovnika izbacio pite, hljeb, slatko, sve što se lijepi na tijelo. Sa 256 bio sam sišao na 196 kilograma.

Čini mi se, tada sam mogao poletjeti, ali sam se opet zanio, pa nabacio 30 kilograma i sada imam 226. Za Bajram ću se najesti mesa, a poslije uvodim totalnu dijetu. Za nekoliko mjeseci poslat ću vam sliku, pa me nećete poznati - obećao je Musto Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.