SAOPĆENJE

DF: Dodik mora pojasniti zašto zaštitu terorizma smatra interesom RS-a

To je isti onaj Dodik koji koristi svaku priliku, zloupotrebljavajući problem migrantske krize da uokolo optužuje za terorizam, stoji u saopćenju

DF: Poznato je da se Dodik protivi potpisivanju Memoranduma o razmjeni putničkih informacija sa SAD-om. Arhiv

Avaz.ba

25.7.2020

Iz Demokratske fronte (DF) osvrnuli su se na člana predsjedništva Milorada Dodika za kojeg kažu da mora pojasniti građanima manjeg bosanskohercegovačkog entiteta zbog čega opstruira zajedničku borbu Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u borbi protiv terorizma.

Poznato je da se Dodik protivi potpisivanju Memoranduma o razmjeni putničkih informacija sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je dijelom borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala, kako bi se u realnom vremenu moglo znati da li među putnicima ima osoba koji su uključene u takve aktivnosti. Umjesto da potpiše taj Memorandum, Dodik je to pitanje poslao u Narodnu skupštinu Republike Srpske, u nastojanju da opstruira zajedničku borbu SAD i BiH protiv terorizma. To je isti onaj Dodik koji koristi svaku priliku, zloupotrebljavajući problem migrantske krize da uokolo optužuje za terorizam, dok u stvarnosti opstruira međunarodnu borbu protiv terorizma, što dovoljno govori o Dodikovom shvatanju geopolitike - stoji u saopćenju.

Iz DF-a su pozvali zastupnike u NSRS da ne slijede samoubilačku politiku Milorada Dodika.

- Jer opstruiranje borbe protiv terorizma nije ničiji pa ni entitetski interes RS-a. Ukoliko se u tome odluče slijediti Dodika, moraju računati na ozbiljne međunarodne posljedice, jer su u tome slučaju zaštitu terorizma proglasili za interesom RS-a - zaključuje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.