POZVALA NA ODGOVORNOST

Sabina Ćudić pozitivna na koronavirus: Ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije

O putu pacijenta ćemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice", napisala je Ćudić

Ćudić: Kući sam, u ponedeljak ću, nadam se, snimati pluća. Agencije

Avaz.ba

25.7.2020

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH pozitivna je na koronavirus i tu informaciju je podijelila na svom Instagram profilu objašnjavajući kakve simptome osjeća, ali se osvrnula i na "put pacijenta" u Kantonu Sarajevo.

Kako je navela Ćudić, u srijedu ujutro je osjetila malaksalost i umor te se telefonom javila u ambulantu porodične medicine na Dolac Malti kojoj i pripada, nakon čega je, kako je navela, dobila elektronsku uputnicu za testiranje u Domu zdravlja "Omer Maslić" i termin za petak.

-Tehničar koji je uzeo bris bio je prijatan i profesionalan i upravo mi je on danas kada sam nazvala telefonom saopćio rezultat, te dao nekoliko korisnih savjeta kako postupiti dalje. Također sam dobila uputnicu zbog mojih simptoma (temperatura, slabost i ekstremna, probadajuća bol srednjeg dijela leđa) za pregled u Covid centar Saraj-Polje, gdje sam zatekla bolesne ljude kako satima čekaju ispred zgrade, i napustila red nakon nekog vremena zbog vrtoglavice. To je preporučeni 'put pacijenta' i dijelim ga sa vama kako bi znali kome se obratiti ukoliko osjetite simptome. Dakle, uputnice za testiranje i pregled pluća izdaje vaša ambulanta porodične medicine. O putu pacijenta ćemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice", napisala je Ćudić.

View this post on Instagram

Dragi prijatelji, danas sam dobila rezultat da sam pozitivna na Covid-19. Nakon što sam osjetila umor i malaksalost u srijedu ujutro, javila sam se telefonom u svoju ambulantu porodične medicine na Dolac Malti, te dobila elektronsku uputnicu za testiranje u Domu zdravlja “Omer Maslić”, i termin za petak. Tehničar koji je uzeo bris bio je prijatan i profesionalan, i upravo mi je on danas kada sam nazvala telefonom saopštio rezultat, te dao nekoliko korisnih savjeta kako postupiti dalje. Također sam dobila uputnicu zbog mojih simptoma (temperatura, slabost i ekstremna, probadajuca bol srednjeg dijela leđa) za pregled u Covid centar Saraj-Polje, gdje sam zatekla bolesne ljude kako satima čekaju ispred zgrade, i napustila red nakon nekog vremena zbog vrtoglavice. To je preporučeni “put pacijenta” i dijelim ga sa vama kako bi znali kome se obratiti ukoliko osjetite simptome. Dakle, uputnice za testiranje i pregled pluća izdaje vaša ambulanta porodične medicine. O putu pacijenta cemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice. Koristim ovu priliku da vas zamolim se čuvate, da uložite napor da zaštitite sebe, a samim tim i vašu porodicu. Bolovi nisu ni najmanje bezazleni, dapače. Razumijem da se pojedini oporave bez poteškoća, ali kod mnogih to nije slučaj. Upala pluća i sve moguće komplikacije upale pluća nisu “tek obična gripa”. Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu, i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije. Kući sam, u ponedeljak ću nadam se snimati pluća. Hvala zmajici @dzankey za nestvarnu, očito sa velikom ljubavlju pripremljenu domaću supu i hranu koju je dostavila pred vrata, @redsparrow67 koja brine, ruzi i pruza medicinski savjet, i mnogim drugim koji su humorom, prijateljstvom i pokojim linkom učinili protekle noći ugodnijim. Čuvajte se i javite ako nekako mozemo pomoći u navigiranju sistema. Koja pitanja zelite da uputimo vladi naredne sedmice pored svega sto već planiramo?

A post shared by Sabina Cudic (@sabinacudic) on

Ćudić je zamolila sve ljude da se čuvaju i ulože napor da zaštite sebe u svoju porodicu.

-Bolovi nisu ni najmanje bezazleni, dapače. Razumijem da se pojedini oporave bez poteškoća, ali kod mnogih to nije slučaj. Upala pluća i sve moguće komplikacije upale pluća nisu "tek obična gripa". Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije. Kući sam, u ponedeljak ću, nadam se, snimati pluća. Čuvajte se i javite ako nekako možemo pomoći u navigiranju sistema. Koja pitanja želite da uputimo Vladi naredne sedmice pored svega što već planiramo - poručila je Ćudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.