MOSTAR

Sve je spremno za 454. tradicionalne skokove: Sa Starog mosta danas će se otisnuti 33 skakača

Zbog situacije s koronavirusom, ovaj događaj se organizira u potpuno drugačijim uvjetima, pa će ovaj spektakl, umjesto na hiljade gledalaca, uživo moći pratiti svega njih sto, kako to nalažu nove epidemiološke mjere

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

26.7.2020

Stari most danas: Samo 100 gledalaca - Avaz
Skokovi sa Starog mosta danas će biti održani 454. put - Avaz
Skakači stigli i iz Srbije te Crne gore - Avaz
Skakaki prošli ljekarski pregled - Avaz
Od takmičara 14 će ih skakati na glavu, a 19 na noge - Avaz
+3

Jedna od najpoznatijih sportsko-turističkih manifestacija u regionu, skokovi sa Starog mosta u Mostaru danas će po 454. put biti održani s početkom u 16 sati. 

Tako će se danas sa UNESCO-ovog spomenika u hladnu Neretvu otisnuti 33 skakača, koji su u Mostar, osim BiH, stigli i iz Srbije te Crne Gore.

- Nakon ljekarskog pregleda, poznat je i broj takmičara, pa će je u kategoriji skokova na glavu prijavljeno njih 14, a na noge 19. Međutim, nije isključeno da do početka takmičenja ne bude još koja prijava-rekao nam je Saša Oručević, portparol Kluba skakača u vodu „Mostari“, koji tradicionalno organiziraju ovu manifestaciju.

O pobjednicima će odlučiti žiri u sastavu, Alica Jakirović,kao predsjednik te Semir Drocić, Samir Zukanović, Haris Škoro i Ermin Zukanović.

Zbog situacije s koronavirusom, ovaj događaj se organizira u potpuno drugačijim uvjetima, pa će ovaj spektakl, umjesto na hiljade gledalaca, uživo moći pratiti svega njih sto, kako to nalažu nove epidemiološke mjere.

Inače, danas je u staroj gradskoj jezgri nešto drugačija situacija u odnosu na prethodne dane, jer su brojni gosti iz BiH stigli u grad na Neretvu, kako bi skokove pratili iz pojedinih ugostiteljskih objekata u blizini Starog mosta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.