ODLUČENO NA SASTANKU

Mladen Grujičić zajednički kandidat stranaka iz RS-a za načelnika Srebrenice

Sve političke partije podržat će jednog kandidata za načelnika, a za odbornička mjesta na izborima će ići samostalno, rekao je Dodik

Sa sastanka u Srebrenici. S. Smajlović

Piše: S. SMAJLOVIĆ / Avaz.ba

26.7.2020

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić, jedini je srpski kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima. To je odlučeno na današnjem sastanku dvanaest općinskih srpskih političkih partija, kojem su prisustvovali i lideri parija iz Republike Srpske

Zahvaljući se na velikoj političkoj podršci Grujičić je priznao da je imao propusta u dosadašnjem načelničkom radu iz kojih je izvukao pouku i iskustvo. Ako bude ponovo izabran za načelnika, kaže da će raditi za dobrobit svih građana ove općine.

Iskazujući zadovoljstvo postignutim jedinstvom svih srpskih partija, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNDS Milorad Dodik, kazao je da je ovo jedinstvo dobro došlo ako se ima u vidu manipulacije, koje odavno štete srpskom narodu, kako u Srebrenici, tako cijeloj RS.

-Sve političke partije podržat će jednog kandidata za načelnika, a za odbornička mjesta na izborima će ići samostalno. - rekao je Dodik.

Predsjednik SDS Mirko Šarović, kazao je da je njegova partija imala ozbiljnog kandidata za srebreničkog načelnika, ali je preovladalo jedinstvo, koje je itekako potrebno srpskom narodu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.