SPORTISTA TRAGIČNO STRADAO

Zenica obavijena tugom: Klanjana dženaza jednom od najboljih bh. alpinista Arminu Gaziću

Brojni Zeničani se oprostili od poznatog bh. sportiste

Piše: D. Jurišić / Avaz.ba

26.7.2020

Brojni Zeničani se oprostili od poznatog bh. sportiste - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Danas je nakon ikindija-namaza na mjesnom mezarju u Peharama u Zenici klanjana dženaza tragično stradalom Arminu Gaziću. Ovaj 30-godišnji mladić poginuo je petak u nesreći koja se dogodila nizvodno od Bunskih kanala na Neretvi.

Brojni Arminovi članovi porodice, prijatelji, poznanici i kolege sa suzama u očima su se oprostili od ovog vrhunskog sportiste. Pamtit će ga, kažu, po osmijehu koji gotovo nikad nije skidao s lica. Jedno je sigurno, Armin ih je prerano napustio.


Podsjećamo, nakon prevrtanja kajaka uslijedila je višesatna potraga, a potom je Gazićevo tijelo pronađeno na mjestu gdje je voda prikovala kajak za stijenu.

Zeničanin s adresom u Sarajevu bio je jedan od najboljih bosanskohercegovačkih alpinista. Prije nekoliko godina penjući se na Prenj pao je s visine od oko 50 metara i jedva preživio. Izvukli su ga pripadnici GSS-a i helikopter Oružanih snaga BiH, koji ga je u Sarajevo dovezao u kritičnom stanju. Nakon što je doslovno ponovo naučio hodati, vratio se jači nego ikad, nakon čega je osvojio vrh Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.