SAOPĆENJE

Majke Srebrenice i Žepe: Mirko Šarović se pridružuje onima koji nas nastavljaju ponižavati i negirati genocid

Milorad Dodik i Mirko Šarović dogovorili su se da na izborima za načelnika Srebrenice ispred srpskih stranaka zajednički kandidat bude aktuelni načelnik Mladen Grujičić

Majke Srebrenice: Dodik od liberala dogurao do radikala. Arhiv

Avaz.ba

27.7.2020

Milorad Dodik (SNSD) i Mirko Šarović (SDS) dogovorili su se da na ovogodišnjim izborima za načelnika Srebrenice ispred srpskih stranaka zajednički kandidat bude aktuelni načelnik Mladen Grujičić.

Ovakav je stav Šarovića bio povod za reakciju Pokreta „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ iz kojeg naglašavaju da su se očito prevarili kad su pomislili da se Šarović distancirao od radikalnih političkih stavova.

- Logično je da Dodik podrži radikala Grujičića jer i sam od liberala dogurao do radikala, od lidera koji je prvi priznao genocid do strastvenog negatora. Dodik je ionako nedosljedan u svojim stavovima i često ih mijenja, pa nas ne čudi da danas podržava radikala Grujičića. 

Šarović: Mislili da se distancirao od radikalnih stavova. Arhiv

Međutim, taman kad smo, kao majke koje su preživjele genocid u Srebrenici, pomislile da je Šarović lider koji se konačno distancirao od takve politike, i Šarović se pridružuje onima koji nastavljaju ponižavati i vrijeđati nas majke.

Nastavljaju negirati genocid, vrijeđati majke, pored mezarja u Potočarima pjevati četničke pjesme, pozivati na ponovni pokolj... – navodi se u pismu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.