REAKCIJE

Ćamil Duraković: Svi probosanski lideri moraju da se ujedine u Srebrenici da savladamo zlo negiranja genocida!

Uopće me ne iznenađuje podrška Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a Mladenu Grujičiću, kaže Duraković

Piše: E. T. / Avaz.ba

27.7.2020

Duraković: Vrijeme da se ujedinimo. Avaz

Ćamil Duraković, nekadašnji načelnik Srebrenice kaže za "Dnevni avaz" da je krajnje vrijeme da se svi probosanski politički lideri ujedine i da podrže zajedničkog kandidata Aliju Tabakovića za načelnika Srebrenice kako bi se otrgli iz kandži zla odnosno negiranja genocida i boli koju je bošnjački narod doživio. 

Ova reakcija uslijedila je nakon jučerašnjeg sastanka srpskih stranaka u Srebrenici i jedinstvene podrške Mladenu Grujičiću, aktuelnom načelniku Srebrenice, koji se više puta tokom mandata iskazao u negiranju genocida. 

- Poruka o jučerašnjem sastanku srpskih lidera u Srebrenici je jako opasna. To je poruka i dokaz koliko srpskoj politici u državotovornom smislu Srebrenica znači. Izabrali su da podrže Mladena Grujičića koji je najlošije kadrovsko rješenje. Ima negativan revizorski izvještaj u dosadašnjem mandatu, ali to njima nije bitno. Bitno im je da on negira genocida i da je oštar u tom pogledu - kaže Duraković. 


Srebrenica: Ko će biti načelnik. Avaz

Pojašnjava da je krajnje vrijeme da se svi probosanski lideri ujedine i da dođu u Srebrenicu zajedno.

- Uopće me ne iznenađuje podrška Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a Mladenu Grujičiću. Šta očekivati od čovjeka koji je predsjednik stranke koja je počinila genocid? Šta očekivati od čovjeka koji je na čelu stranke čiji osnivač, Radovan Karadžić, leži u Hagu osuđen za genocid? Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad. Moramo se svi uozbiljiti, inače ćemo opet izgubiti Srebrenicu i doživjeti fijasko kao i 2016. godine - dodaje Duraković.

Podsjetimo, bošnjački kandidat za načelnika Srebrenice je Alija Tabaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.