SARAJEVO

Počela sjednica Predstavničkog doma: Na dnevnom redu usaglašeni tekst budžeta BiH

Danas je održana sjednica Zajedničke komisije članovi koje su se uprkos oprečnim stavovima usaglasili u vezi jedinstvenog teksta državnog budžeta

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Arhiv

Piše: E. Halimić / Avaz.ba

27.7.2020

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH počela je u Sarajevu, a pred zastupnicima je jedna tačka dnevnog reda.

Predviđeno je da se danas zastupnici izjasne o izvještaju Zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za usaglašavanje jedinstvenog teskta zakona o državnom budžetu.

Podsjećamo, danas je održana sjednica Zajedničke komisije članovi koje su se uprkos oprečnim stavovima usaglasili u vezi jedinstvenog teksta državnog budžeta.


Sarajlić: Popustili smo. Arhiv

Jednoglasno je usaglašen tekst državnog budžeta u onom obliku kako ga je usvojio Dom naroda Parlamenta BiH, kazao je nakon sjednice Zajedničke komisije za usaglašavanje teksta budžeta Asim Sarajlić (SDA).

- Dakle vraćamo se na izvorni tekst koji je Vijeće ministara BiH uputilo prema Predsjedništvu BiH. Populističke metode nisu urodile plodom. Mi se nismo smjeli kockati, jer puno više dobijamo ovim budžetkom nego što gubimo – kazao je Sarajlić.

Dodao je da SDA ne može produživati krizu i da su oni zbog toga reterirali.

- Pogazili smo principe i stavove koje smo branili, a kako bi bili održani izbori. Da nismo ti uradili puno više napada bi bilo na SDA i predjednika Bakira Izetbegovića – pojasnio je Sarajlić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.