PREDSJEDNIŠTVO BIH

Šefik Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka

Delegacija BNV-a informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o aktivnostima koje preduzimaju na zaštiti ustavnih prava Bošnjaka, kao i na očuvanju i afirmaciji njihovog identiteta

Posebno značajan bio je dolazak ljekara iz BiH u Novi Pazar. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

27.7.2020

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka, predvođenu predsjednicom Jasminom Curić, saopćeno je iz Predsjedništva.

Delegacija Vijeća informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ocijenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period.

Predsjednica BNV-a Jasmina Curić je zahvalila predsjedavajućem Džaferoviću za njegov lični angažman u osiguravanju pomoći za Sandžak, ističući da je posebno značajan dolazak ljekara iz Bosne i Hercegovine u Novi Pazar.

Delagacija BNV-a u kojoj su bili još Mirza Hajdinović i Esma Brunčević, informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o aktivnostima koje preduzimaju na zaštiti ustavnih prava Bošnjaka, kao i na očuvanju i afirmaciji njihovog identiteta. Džaferović je ponovio svoju podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao krovne organizacije koja okuplja i artikuliše interese svih Bošnjaka u Sandžaku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.