KNJIGE ZA SREBRENICU

UNSA donirao 5.000 knjiga za biblioteku Memorijalnog centra Srebrenica

Biblioteka Memorijalnog centra Srebrenica, zajedno s Arhivom, ima potencijal da postane centrom istraživačkog rada i povezivanja sa akademskom zajednicom

Avaz.ba / Fena

5.000 knjiga za biblioteku Memorijalnog centra Srebrenica

Foto: Memorijalni centar Srebrenica


Biblioteka Univerziteta u Sarajevu priključila se akciji "Knjige za Srebrenicu" te je današnjom donacijom 5.000 knjiga biblioteci Memorijalnog centra Srebrenica dala doprinos ovoj inicijativi.

U okviru posjete Srebrenici delegacija Univerziteta na čelu sa rektorom Rifatom Škrijeljom sastala se s direktorom Memorijalnog centra Srebrenica Emirom Suljagićem i kustosom Azirom Osmanovićem, gdje su razgovarali o ovom, ali i drugim planiranim projektima, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

- Cilj je bio prikupiti bibliotečku građu s fokusom na temu historije Bosne i Hercegovine, međunarodnog krivičnog prava, tematike istraživanja rata, ratnih zločina i genocida. Punkt za prikupljanje knjiga bio je Centar za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu. Ovom prilikom izražavamo zahvalnost na ovoj vrijednoj donaciji. Memorijalni centar će i dalje nastaviti sa projektom prikupljanja knjiga za biblioteku. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da daruju relevantnu literaturu, da odgovore na ovaj poziv. Nađite se i vi na listi ustanova koje su direktno pomogle rast naše biblioteke, kao središta istraživačkog i naučnog rada na tematici zločina genocida - poručio je Azir Osmanović.

Biblioteka Memorijalnog centra Srebrenica, zajedno s Arhivom, ima potencijal da postane centrom istraživačkog rada i povezivanja sa akademskom zajednicom.

- Želimo da ljudi iz lokalne zajednice, iz zemlje, ali i iz cijelog svijeta, dolaze ovdje po znanje, istražuju i daju svoj doprinos. Okosnica na tom putu će biti razvoj ova dva segmenta Memorijalnog centra. Činjenica da smo danas zaprimili ovu važnu donaciju Univerziteta u Sarajevu šalje važnu poruku da je naš rad prepoznat i zbog toga smo im zahvalni - zaključio je Osmanović.

Više o temi Univerzitet u Sarajevu

INSPEKCIJA KS UTVRDILA NEPRAVILNOSTI
Rektorat Univerziteta u Sarajevu kažnjen s 11.000 KM
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na