ILIDŽA

Memić osudio vandalski napad na sakralni objekat u Blažuju

Memić je izrazio žaljenje zbog nastale situacije, te obećao pomoć Općine pri kupovini videonadzora

Memić tokom posjete. Općina Ilidža

Avaz.ba / Fena

27.7.2020

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić izrazio je zabrinutost i najoštrije osudio napad vandala na hram Svetog Save u naselju Blažuj gdje je izvršena provala, kao i na grobljansku salu starog pravoslavnog groblja na Vrelu Bosne, a koja pripada ovoj pravoslavnoj crkvi.

Prema njegovim riječima, vjerski objekti se smatraju simbolima vjerske zajednice i svaki napad na vjerski objekat može se doživjeti kao napad na cijelu zajednicu i naše komšije, saopšteno je iz pres-službe Općine Ilidža.

Tim povodom je sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Ilidža Muhamedom Omerovićem i vijećnikom Amelom Pintolom obišao je ovaj sakralni objekat.

U razgovoru sa jerejom Darkom Danilovićem, parohom Blažujskim i protojereom Miljanom Rađenovićem, načelnik Memić je izrazio žaljenje zbog nastale situacije, te obećao pomoć Općine pri kupovini videonadzora, kako bi se smanjila krivična djela. 

Tokom posjete načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća bili su i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo koji rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca, saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.