REAKCIJA NA SAOPĆENJE

Gavrankapetanović odgovorio KCUS-u: Svi oni koji su skloni svađi, smutnjama i lažima u nama neće imati sagovornika

Gavrankapetanović kaže da, s obzirom na to da je pacijent bio Covid pozitivan s respiratornim smetnjama, Opća bolnica je kontaktirala u ponoć predsjednicu Kriznog štaba Aidu Pilav

Sebija Izetbegović i Ismet Gavrankapetanović. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

27.7.2020

Ismet Gavrankapetanović, generalni direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš", demantirao je danas saopćenje Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u kojem navode da je urađena prva operacija kod Covid pozitivnog pacijenta nakon što su mu "u Općoj bolnici odbili pružiti tretman".

Gavrankapetanović kaže da, s obzirom na to da je pacijent bio Covid pozitivan i s respiratornim smetnjama, Opća bolnica je kontaktirala u ponoć predsjednicu Kriznog štaba Aidu Pilav.

- Dobili smo jasne instrukcije da se Covid pacijenti koji razviju simptomatologiju respiratornog trakta upućuju prema naredbi Kriznog štaba na KCUS. Konsultirali smo infektologe i hirurge i saradnja sa svim kolegama je bila izvanredna i u dogovoru je pacijent prebačen na KCUS. Ohrabruje nas izvanredna saradnja s kolegama koji, kao i mi, rade težak posao. Svi oni koji su skloni svađi, smutnjama i lažima u nama neće imati sagovornika. Mi ne želimo da se svađamo i govorimo ružne riječi. Mi se takmičimo u dobru - kaže Gavrankapetanović.

On kaže da je Opća bolnica postupila po uputama predsjednice Kriznog štaba.

- Nama, dakle, pripadaju korona pozitivni bez simptomatologije jer nemamo infektologa. Dakle, suština svega je da su smjernice jasne i da radimo po smjernicama, a smutnje i laži nas ne zanimaju - ističe on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.