Tegeltija: Napravit ćemo fond za saniranje štete usljed pandemije

Oni koji su protiv održavanja izbora sada nemaju nijedan argument za opstrukciju, rekao Tegeltija

Avaz.ba / Srna
27.07.2020 18:01

Zoran Tegeltija

Foto: Arhiv

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija pozdravio je današnje usvajanje budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu i naglasio da će Vijeće ministara pokušati da napravi fond sredstava koji će koristiti kao pomoć onima koji su pretrpjeli štetu zbog pandemije virusa korona.

Tegeltija je izjavio da je usvajanje budžeta potvrdilo sve što je govorio u proteklim mjesecima, a između ostalog i to da će sredstava za održavanje izbore biti osigurana bez obzira na budžet.

- Iako finsijska sredstva za održavanje izbora nisu bila upitna ni dok nije bio usvojen budžet, ono što je sada sigurno jeste da oni koji su protiv njihovog održavanja, sada nemaju nijedan argument za opstrukciju u vezi sa održavanjem izbora - istakao je Tegeltija.

On je dodao da je sada sve na Centralnoj izbornoj komisiji, koja treba da provede procedure, i na građanima, koji treba da izađu na izbore.

- Ali ono što je sada svakako najvažnije jeste da se svi zajedno okrenemo privredi i saniranju štete nastale usljed pandemije virusa korona koja i dalje traje - poručio je Tegeltija.

Komentari

NA VRH