SARADNJE

Studenti završne godine medicine sa Univerziteta SSST započeli praktičnu nastavu u Općoj bolnici

Studentske vježbe će izvoditi iskusni ljekari ove zdravstvene ustanove

Srdačnu dobrodošlicu studentima uputio je Gavrankapetanović. Opća bolnica

Avaz.ba

27.7.2020

U okviru naučno-nastavne saradnje između Univerziteta "Sarajevo School of Science and Technology" (SSST) i Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, 18 studenata medicine sa ovog Univerziteta, od danas obavlja praktičnu nastavu u Općoj bolnici i to na: Urgentnom centru, Odjeljenju za hirurgiju te ortopediji i urologiji.

Studentske vježbe će izvoditi iskusni ljekari ove zdravstvene ustanove i to doktorice: Merima Šišić i Mirjana Malenica, specijalisti urgentne medicine, dr.sci.med. Ismar Rašić, specijalista opće i supspecijalista abdominalne hirurgije, dr. Hasan Tanović, spec. ortopedije i dr. Sead Željo, specijalista urologije.

Srdačnu dobrodošlicu studentima je uputio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v. d. direktora Opće bolnice naglasivši da je uprkos jeku pandemije koronavirusa omogućena edukacija u Bolnici, jer život ne smije stati, a podsjetio je da se nastava izvodila i u težim vremenima.

Praktičnu nastavu obavljat će 18 studenata. Opća bolnica

Kako bi zaštitili sebe i druge, zatražio je da strogo poštuju preporučene epidemiološke mjere i da se pridržavaju bolničkog protokola.

Inače, ovu grupu studenata šeste godine medicine čine mladi ljudi iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Njemačke, Egipta, Sirije i Palestine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.