IZMJENE

Muhamed Fazlagić novi predsjednika Građanskog saveza

Za generalnog sekretara ponovo je izabran Ozren Blagovčanin, dok je nova predsjednica Glavnog Odbora Alma Gutić

Muhamed Fazlagić. ARHIV

Avaz.ba

28.7.2020

Muhamed Fazlagić izabran je na današnjem vanrednom kongresu jednoglasno za novog predsjednika Građanskog saveza (GS).

Fazlagić je za novog predsjednika izabran na mandat od dvije godine. Za generalnog sekretara ponovo je izabran Ozren Blagovčanin, dok je nova predsjednica Glavnog Odbora Alma Gutić.

Kongres je ocijenio da je odluka GS da 2018. na izbore izađe u koaliciji sa DF-om bila odgovorna prema Bosni i Hercegovini jer je to doprinijelo pobjedi Željka Komšića nad Draganom Čovićem. 

Organi GS-a su jednoglasno donijeli odluku da na predstojeće lokalne izbore ponovo izađu u koaliciji sa DF-om, kao i ostalim subjektima i pojedincima u sklopu projekta ujedinjenja građansko-lijevih stranaka koje su članice pokreta SPD.

GS poziva sve lijeve i patriotske snage u BiH da se prestanu baviti medjusobnim podmetanjima i da se fokusiraju na izazove koji se nalaze pred Bosnom i Hercegovinom-  saopćeno je iz GS-a. 

Posebno je, kako navode, važno da se pruži puna podrška NATO putu BiH koji je konačno otkočen, a koji može postati realnost u srednjem roku.

Zbog grubog kršenja odredbi statuta i nanošenja štete Građanskom savezu, iz članstva je izbrisan bivši predsjednik Nihad Čolpa kojem je dvogodišnji mandat već bio istekao 9. septembra 2019. godine, dakle dvije godine od održavanja prvog kongresa GS. 

Na kraju, usvojene su i deklaracije i politike koje će javnosti biti predstavljene u saradnji sa partnerima iz DF i drugima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.