NASTAVLJA SA ISPADIMA

Predsjednik Općinskog vijeća Lukavac Mehmed Suljić prijetio da će razbiti kameru

Treba istaknuti da je snimatelj lukavačke televizije bio na zadatku, odnosno televizijskom prenosu sjednice uživo

Suljić: Prijetio televizijskoj ekipi. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

29.7.2020

Predsjednik Općinskog vijeća Lukavac, Mehmed Suljić, na posljednjoj sjednici prijetio je televizijskoj ekipi da će im razbiti kameru te je svojim ponašanjem ponovo izazvao pažnju javnosti, ali u negativnom kontekstu.  

Suljić je žižu bh. javnosti dospio zbog nedemokratskog vođenja sjednica, a na jednoj od ranijih sjednica načelniku Lukavca Edinu Deliću nije dozvolio repliku, nazvavši sebe šefom. Netrpeljivost i verbalni sukob između Suljića i Delića zabilježeni su i na 38. redovnoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je predsjednik ovog tijela zaprijetio ekipi RTV Lukavac da će im razbiti kameru.

Naime, Delića je u njegovom izlaganju za govornicom prekinuo upravo Suljić i to na način da je sjednicu prekinuo donošenjem polusatne pauze. Nakon toga, verbalni sukob između Suljića i Delića je nastavljen u sali. Nakon što je načelnika Lukavca nazvao "čudom od čovjeka", Suljić se okrenuo prema snimatelju RTV Lukavac kojem se obratio s riječima: "Razbit ću ti ja tu kameru…", uz opasku da ne smije snimati jer je riječ o privatnom razgovoru, kao i da za to treba imati dozvolu Općinskog vijeća.

Na to su odmah reagirali ostali vijećnici koju su snimatelja podržali u njegovom poslu, dok je Delić istaknuo da se snimatelj upravo nalazi u javnom prostoru.  Treba istaknuti da je snimatelj lukavačke televizije bio na zadatku, odnosno televizijskom prenosu sjednice uživo. Podsjetimo da je Selimovićev i prvi gaf naišao na osudu javnosti, a njegovu smjenu su zatražili iz Socijaldemokratske partije. Međutim, do toga do danas nije došlo. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.