REAKCIJE

Komšić: Nisu nas uspjeli spriječiti da održimo izbore, propao još jedan pokušaj blokade države

Oglasio se povodom usvajanja državnog budžeta

E. Trako / Avaz.ba
29.07.2020 12:55

Željko Komšić

Foto: Arhiv

Povodom usvajanja državnog budžeta na današnjoj sjednici Doma naroda, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se saopštenjem za javnost.  

- Današnje usvajanje budžeta se nekome može učiniti kao neka redovna procedura, i to možda jeste neka normalna stvar u državama poput Njemačke, ali Njemačka nema političke stranke koje pokušavaju rušiti Njemačku. Bili su nam u pitanju izbori. Velika je snaga uložena da dođe do odgađanja izbora, i dovede se u pitanje funkcionalnost Bosne i Hercegovine, ali opet im nije uspjelo - izjavio je Komšić.

- Imaćemo izbore, ali neka niko ne misli da će se na ovome završiti udari na Bosnu i Hercegovinu, moramo stalno biti na oprezu i raditi skupa. Zato mi je i žao što imamo stranaka i u Sarajevu koje neće da razumiju ko stalno radi protiv države, već smo im mi najveći problem. Mnogo jači bi odgovor probosanskih snaga bio kad bi se makar na ovim pitanjima složili, ali dobro, bože moj. Mi ćemo raditi svoj posao. Protivnici države neka nastave povlačiti svoje poteze, mi ćemo imati odgovor svaki put - rekao je.

Komentari

NA VRH