GOSTI

Ambasadorica Austrije u BiH posjetila redakciju „Dnevnog avaza“

Uz poštivanje svih epidemioloških preporuka obišla redakciju dnevnog lista i portala, te razgovarala sa novinarima i urednicima

Avaz.ba

Ambasadorica Austrije u posjeti "Dnevnom avazu"

Foto: Avaz


Ambasadorica Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrik Hartman (Ulrike Hartmann) posjetila je danas redakciju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg i najutjecajnijeg medija u BiH, te razgovarala sa novinarima i urednicima.

Hartmann je, uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, obišla redakciju dnevnog lista i portala avaz.ba te izrazila podršku profesionalnom i nezavisnom izvještavanju, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa.  

Sa glavnim i odgovornim urednikom Tarikom Lazovićem razgovarala je o važnosti uloge medija u društvu, borbi protiv pandemije, te aktuelnim dnevno-političkim pitanjima. Tokom razgovora Lazović je upoznao ambasadoricu sa radom i uspjesima kompanije koja naredne godine obilježava 30 godina od osnivanja, sa posebnim naglaskom na činjenicu da je „Avaz“ izrastao u najveći medijski sistem u BiH, respektabilnog investitora i društveno odgovornu kompaniju.

Više o temi Ulrike Hartmann

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na