UPUTIO TELEGRAM PORODICI

Reis Kavazović: Pamtit ću ga kao našeg vrijednog, požrtvovanog i uzoritog člana i muslimana

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević preminuo je jutros na klinici plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od posljedica koronavirusa

Reis Kavazović: Uputio je telegram saučešća porodici Bukvarević. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

29.7.2020

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović uputio je telegram saučešća porodici Bukvarević. 

- Esselamu alejkum,  Sa velikom tugom, ali prihvatajući Božiju odredbu, primili smo vijest o preseljenju na Ahiret našeg voljenog Salke Bukvarevića. Iako je vaša tuga najveća znajte da i mi tugujemo s vama. Poštovanog Salku ja lično poznajem iz najtežih vremena za naš narod i državu i pamtit ću ga kao i brojni u Islamskoj zajednici kao našeg vrijednog, požrtvovanog i uzoritog člana i muslimana. 

Naše dove su Uzvišenom da se rahmetli Salki smiluje, da ga obaspe svojom milošću a da vama da snage i sabura. Islamska zajednica i ja lično smo s vama u ovim teškim trenucima - naveo je reis Kavazović.

Podsjećamo, federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević preminuo je jutros na klinici plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od posljedica koronavirusa.

Bukvarević je prije desetak dana smješten u bolnicu nakon što je bio pozitivan na koronavirs usljed pogoršanja zdravstvenog stanja. Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo u ponedjeljak, a ogledalo se u otežanom disanju.

Salko Bukvarević. Arhiv

Prethodnih dana je imao podršku kisika, ali to nije bilo dovoljno zbog jake upale oba plućna krila. Zbog toga je jučer prijepodne priključen na respirator. Bukvareviću je 22. jula potvrđen pozitivan test na koronavirus.

Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Osnovnu školu (1982) i Visoku tehničku školu za građevinarstvo i geodeziju (1986) završio je u Tuzli. 1996. godine stekao je dodiplomsku diplomu na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli, magistrirao 2004., a na kraju i doktorirao 2011. godine. Izabran je za izvanrednog profesora na ovom fakultetu. 

Od 2015. obnašao je funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH. Dobitnik je brojnih priznanja i zahvalnica za vrijeme rata i mira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.