SARAJEVO

Petero uposlenika građevinske firme uhapšeno zbog pogibije dvojice radnika na Stupu

Treći radnik, A. M. (58), zadobio teške tjelesne povrede

S lica mjesta. Avaz

Piše: Ad. A. / Avaz.ba

29.7.2020

Završen je uviđaj na Stupu, u sarajevskoj općini Ilidža, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na mjestu izvođenja građevinskih radova kojom prilikom su dva radnika smrtno stradala, i to: M. Đ. (58) i E. B. (26),  dok je treći radnik, A. M. (58), zadobio teške tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten na kućno liječenje.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS, zbog sumnje da su počinili "Teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine" iz člana 328 stav 2 Krivičnog zakona FBiH u vezi sa krivičnim djelom "Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova" iz člana 326 istog zakona, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u poslijepodnevnim satima uhapsili su pet osoba, koje su smještene u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nad uhapšenima će sutra biti nastavljena kriminalistička obrada, saopćeno je iz policije.

Podsjećamo da se nesreća dogodila u ulici Nikole Šopa kada je prilikom izvođenja građevinskih radova došlo je do obrušavanja zemlje na radnike.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.