ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

U Kantonu Sarajevo trenutno su aktivna 1.223 slučaja zaraze koronavirusom

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 75 osoba

Radi se o rezultatima analize provedene u protekla 24 sata. Ilustracija

Avaz.ba

30.7.2020

Nakon što su obrađena 343 testa, potvrđeno je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo, podaci su iz izvještaja dostavljenog jutros iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Radi se o rezultatima analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 25. do 29. jula ove godine. Dodavanjem i ovih rezultata, u Kantonu Sarajevo trenutno su aktivna 1.223 slučaja, saopćavaju iz kantonalnog zavoda. 

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 75 osoba. Većina ih je vitalno stabilna, dok dvije osobe koriste potporu respiratora pri disanju.

Nažalost, u protekla 24 sata preminule su još dvije osobe, čime je broj umrlih uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID-19 povećan na 31. Pet osoba je otpušteno sa ovog bolničkog liječenja. U isto vrijeme, evidentiran je oporavak 78 osoba od ove zarazne bolesti. Uz ovaj broj, ukupno su do sada u Kantonu Sarajevo izliječene 983 osobe. 

U periodu od 16. do 30. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.649 samoizolacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.