ZENICA

Ef. Dizdarević: Iskušenja koja živimo jesu teška, ali smo preživjeli i veće belaje

Veliki broj vjernika ispunio Čaršijsku džamiju, harem ove džamije, ali i glavni gradski Trg Alije Izetbegovića u Zenici

Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz. D. Jurišić

Piše: D. J. / Avaz.ba

31.7.2020

Centralna bajramska svečanost na području Muftiluka zeničkog održana je u Sultan Ahmedovoj-Čaršijskoj džamiji u Zenici.

Bajram-namaz je klanjan jutros u 6.12 sati, uz poštovanje svih mjera samozaštite koje su bile na snazi prilikom klanjanja džuma-namaza i drugih namaza u džematu, koje je naredila Islamska zajednica. Bajramsku hutbu održao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević. 

- Pred nama je veliki blagdan, Kurban-bajram, koji svi vjernici dočekuju u vrijeme pandemije koronavirusa. Iskušenja koja živimo jesu teška, ali smo preživjeli i veće belaje, pa ćemo uz Božju pomoć i ovo.

Pozivam sve vas da pomognete sebi i drugima. Čuvajte sebe i znajte da poštivanjem zdravstvenih mjera pomažemo sebi i pokazujemo odgovornost za druge - rekao je, između ostalog, ef. Dizdarević, a potom čestitao Bajram vjernicima.

Poštovale se zdravstvene mjere. D. Jurišić

Veliki broj vjernika ispunio Čaršijsku džamiju, harem ove džamije, ali i glavni gradski Trg Alije Izetbegovića u Zenici.

Za danas je najavljena i posjeta predstavnika Muftijstva zeničkog Udruženju „Pogled“ i tom prilikom će se podijeliti bajramski paketići djeci s posebnim potrebama. Kurbanske kožice po džematima prikupljat će se drugog dana Bajrama, u subotu, 1. avgusta, u periodu od osam do 13 sati. 

Delegacija Muftijstva će četvrtog dana Bajrama, u ponedjeljak, 3. avgusta, u deset sati posjetiti i Sigurnu kuću za smještaj i podršku žrtvama nasilja u porodici Udruženja „Medica“ iz Zenice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.