KURBAN-BAJRAM

Bajram-namaz u Tuzli dočekao veliki broj vjernika

Muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović u ovogodišnjoj čestitci skrušeno je zamolio Allaha dž.š. da kurbane vjernika primi

Piše: Avaz.ba

31.7.2020

Bajram-namaz Tuzla. A. BAJRIĆ

I u Tuzli je dočekan Kurban-bajram klanjanjem Bajram-namaza. Bajram-namaz je predvodio i hutbu održao muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović, koji je tom prilikom poslao poruke mira i dobrote.

Prateći higijensko-epidemiološke mjere koje su podrazumijevale korištenje zaštitnih maski, vlastitih serdžada i fizičku distancu, vjernici su jutros boravili u svim tuzlanskim džamijama, a centralno obilježavanje Kurban-bajrama upriličeno je u džamiji Kralja Abdullaha.

Muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović u ovogodišnjoj čestitci skrušeno je zamolio Allaha dž.š. da kurbane vjernika primi i da ih učini zalogom sigurnosti i napretka njihovih porodica.

- Neka to bude iskrena zajednička dova u ovim blagoslovljenim danima hadža i kurbana za dobrobit svih ljudi, upućena s časnog Arefata i Mesdžidu-l-harama u Mekki te svakog drugog mjesta. Pouzdajmo se u Allaha svemogućeg i molimo za njegovu pomoć da nam olakša put naše brige i borbe da zaštitimo blagodat zdravlja. Očigledno je potrebno da budemo još odgovorniji prema sebi i drugima kako bi zajednica opstala i bila zdrava. Samo zdrava zajednica je jaka i samo takva može dostojno brinuti o svakom pojedincu i svakoj porodici - poručio je efendija Fazlović.

Vjernike je pozvao da ojačaju i učvrste odlučnost u radu za zajedničko dobro te da se oslanjaju u svom životu na dragog Boga i grade međusobno povjerenje.

Bajram-namaz Tuzla - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.