SPRIJEČITI PRAVNO NASILJE

Građanski savez u Tuzli dao podršku Čolpi, Komšića optužuju da je skrojio “tročlani nepostojeći kongres”

Navode da se želio zaustaviti nagli rast GS-a, što je najviše zasmetalo DF-u, jer bi tada Željko Komšić ostao usamljen u koaliciji sa SDA

Piše: A. J. / Avaz.ba

1.8.2020

Komšić i Čolpa. Arhiv

Iz Građanskog saveza u Tuzli saopćili su da je nepostojeći Kongres GS-a, "jedna od najvećih političkih prevara i afera koju je skrojila politička mafija".

Navode da se time želio zaustaviti nagli rast GS-a, a što je najviše zasmetalo DF-u, jer bi tada Željko Komšić ostao usamljen u koaliciji sa SDA, te je on preko svojih infiltriranih protuha skrojio taj “tročlani nepostojeći kongres”.



GO GS Tuzla sa svojih 27 mjesnih odbora i 3086 članova, daje punu podršku Čolpi. facebook

- Predsjedništvo GO GS-a Tuzla je na vanrednoj sjednici 30. jula 2020. godine donijelo zaključak sa apelom na pravosudne institucije, da spriječe ovo pravno nasilje i anarhiju, koja je u ovom slučaju očita. Molimo sve obaviještene da nastave i dalje sa svojim aktivnostima na jačanju stranke. GO GS Tuzla sa svojih 27 mjesnih odbora i 3086 članova, daje punu podršku Predsjedništvu GS-a na čelu sa predsjednikom Nihadom Čolpom u nastojanju da očisti stranku od uhoda, uhljeba i pučista, te da istraju u borbi zacrtanoj u programskim ciljevima Stranke, a to je građansko uređenje i ravnopravnost svih stanovnika BiH, te u toj borbi stojimo beskompromisno - navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik Gradskog odbora GS-a Tuzla Bahrudin Šarić.

GRAĐANSKI SAVEZ (GS) “TRN U OKU” ZELENE KOALICIJE